Filosofie

Onze filosofie

Als je op zakelijk of persoonlijk vlak van koers wilt veranderen kun je twee dingen doen. Je wacht tot de wind je in de juiste richting blaast of je neemt het heft in eigen hand en komt in beweging om deze verandering te realiseren (Eigen regie voeren, zelfredzaamheid). De eerste mogelijkheid is de meest makkelijke en veilige weg. Je legt jouw lot in handen van factoren buiten je.

Het kan ook anders. Als je in beweging komt om verandering te realiseren zul je merken dat de eerste stappen wellicht nog niet makkelijk zijn. Het betekent immers het doorbreken van patronen en afscheid nemen van bepaalde zaken. Je zult tegelijkertijd merken dat als je eenmaal in beweging bent je met meer energie en zelfvertrouwen jouw eigen Koers bepaalt. Het is als een zeilschip waarvan de zeilen nog gehesen moeten worden. Vang je eenmaal wind dan kun je op volle kracht jouw eigen Koers varen.

Koersbepalen geeft je dat duwtje in de rug dat je nodig hebt om in beweging te komen. Vervolgens is het aan jou om in beweging te blijven. Dit kan zowel letterlijk (fysieke inspanning) als figuurlijk. Centraal hierin staat dat je doet wat je leuk vindt, waar je goed in bent en dat je een gezonde levensstijl hebt.