Een buitengewoon integere man

februari 12, 2018

Ik ken Henk sinds medio 2015 toen wij samen deel uit gingen maken van het bestuur van de lokale omroep in Hilversum. Henk in eerste instantie als secretaris en later als voorzitter; ik als penningmeester. Ik heb hem leren kennen als een buitengewoon integere man die met open vizier met je in gesprek gaat en geen blad voor zijn mond neemt. Geen verborgen agenda’s waarbij wederzijds respect altijd voorop staat.

Henk gaat in beginsel uit van het goede van de mens die je snel zijn vertrouwen schenkt. Als je dat echter beschaamt is het slecht kersen eten met hem…. Normen en waarden staan hoog bij hem in het vaandel.

Henk is verder een type dat, als hij ergens in gelooft of voor staat, daar dan ook vol voor zal gaan. Zijn energie lijkt dan haast onuitputtelijk om zijn of het gezamenlijke doel te bereiken. Hij houdt van een pragmatische aanpak. Henk’s enthousiasme werkt daardoor vaak aanstekelijk op zijn omgeving en het is daarom ook een genot om met hem samen te kunnen werken. Ik hoop dat nog lang, al dan niet bestuurlijk, te kunnen blijven doen.

Eigenlijk heeft Henk maar één minpuntje; verstand van voetbal heeft hij niet 😉